Desertai, kuriais galite nustebinti svečius Naujųjų metų proga

parašė , 2021-09-06 15:29

DesertaiNaujųjų metų proga vis sunkiau kuo nors nustebinti savo svečius. Jei kalbėti apie saldumynus, turbūt jau ne kartą naujametiniam stalui ruošėte tinginį, kepėte bandeles arba pirkote šakotį. Ką dar įdomaus būtų galima padėti ant šventinio stalo? Siūlome pasisemti idėjų iš visame pasaulyje žinomų desertų sąrašo.

Baklava

Daugybė trapių tešlos sluoksnių padengtų medaus sirupu – tai unikalus Osmanų imperijos palikimas, kurį Turkijoje vadina baklava. Šiandieninė turkiška virtuvė tiesiog neįsivaizduojama be šio deserto su pistacijomis. Baklava receptas gana paprastas, tačiau paruošti ypatingą baklavą reikia tam tikro meistriškumo, įgūdžių. Baklava turi daugybę variacijų, tad visai nesvarbu, kurį receptą pasirinksite Naujiesiems, svarbiausia, kad svečiai tikrai liks sužavėti.

Alfajores

Argentinoje ir Peru labai mėgstamas desertas pavadinimu alfajores. Tai švelnūs trapūs sausainiai su įdaru. Alfajores įdaras – dulce de leche, karamelinės konsistencijos saldėsis, kuris pagaminamas kaitinant saldintą pieną. Pagaminti alfajores nėra labai sudėtinga. Naujametiniam stalui galime rekomenduoti išmėginti receptus, kuriuose naudojamas juodas, baltas šokoladas ir kokosų drožlės.

Lokma

Lokma yra visame pasaulyje žinomas desertas, kuris gaminamas iš cukraus, miltų, mielių, druskos, kokio nors sirupo arba medaus. Šis apvalios formos į spurgą kiek panašus saldėsis kepamas pilnai jį panardinant į aliejų. Manoma, kad desertas kilo iš Graikijos arba Turkijos, tačiau yra patiekalo kilmės versijų, kuriose teigiama, jog lokma kilo iš arabų pasaulio. Egzistuoja legenda, pasakojanti, kad šis desertas būdavo pažadamas Olimpinių žaidynių nugalėtojams kaip atpildas už gerą pasirodymą.

Torrone

Itališka nuga, pavadinimu torrone, tradiciškai gaminama iš skrudintų migdolų, tačiau šiandien jau galima paragauti ir torrone su graikiniais, žemės, lazdyno riešutais ar net pistacijomis. Nors manoma, kad nuga į Italiją atkeliavo arabų valdymo laikotarpiu, pats pavadinimas torrone yra kilęs iš lotynų kalbos žodžio „torrere“, kuris reiškia „apdegęs“. Tai sietina su riešutų skrudinimu. Torrone yra minkštos, šiek tiek guminės konsistencijos, bet priklausomai nuo recepto ji gali būti arba itin kieta arba šiek tiek minkštesnė. Paprastai torrone yra beskonio valgomo vaflio apvalkale. Nors šis saldumynas labiausiai sietinas su Kalėdomis ir Naujais metais, Italijoje jis valgomas visus metus.

Tong sui

Kinijoje populiarus desertas pavadinimu tong sui (pažodžiui „saldus vanduo“) – tai saldi sriuba arba kreminis desertas, kurio pagrindą sudaro saldintas vanduo ar kokosų pienas. Yra labai daug tong sui variacijų, todėl remiantis bendrais bruožais galima būtų desertą apibūdinti tiesiog kaip kinietišką saldžiąją sriubą. Šio saldumyno Kinijoje galima įsigyti tiesiog gatvėje, restoranuose arba specializuotose parduotuvėse, kuriose yra platesnį asortimentą siūlantis saldumynų skyrius.

Smakager

Daniški sausainiai smakager gali būti įvairių rūšių, jie skiriasi ingredientais, forma ir konsistencija. Tačiau visus šiuos receptus vienija tai, kad paprastai sausainiai gaminami iš miltų ir dažniausiai turi tokių ingredientų kaip šokoladas, marcipanas, džiovinti vaisiai bei riešutai. Smakager sausainiai valgomi visus metus, tačiau būtent žiemos švenčių laikotarpis yra jų klestėjimo laikas Danijoje. Sausainiai dažnai pardavinėjami apvaliose skardinėse dėžutėse, todėl puikiai tinka ir kaip dovana.

Rašyti komentarą

Ieškote paskolos internetu geriausiomis sąlygomis? Pirmas greitas kreditas nuo šiol prieinamas nuo 18 metų ir be jokių papildomų mokesčių.

Paskolų brokeriai gali pasiūlyti geriausias kainas. Paskola geromis sąlygomis.